neděle 26. května 2013

Těstoviny se zeleninou v jogurtu

Jeden obídek nebo večeře, která vám nezabere ani moc času :) fajn zpráva co ;)
Těstoviny které používám jsou od značky REJ - semolinová vřetena... jsou bezpochyby chuťově i konzistenčně nejlepší ze všech zdravějších těstovin. Zkoušela jsem třeba žitný a z těch se udělala neskutečná "kejda". Takže tyhle vřele doporujčuju ;)


Ingredience
  • 40g semolinových těstovin = 564 KJ 
  • bílá paprika 100g = 65 KJ
  • mrkev 150g = 267 KJ
  • rajče 150g = 141 KJ
  • 1/2 bílé activie = 173 KJ
  • 1/2 slepičího bujonu = 56 KJ
  • koření dle chuti
   = 1266 KJ 

Postup
Nakrájíme všechnu zeleninu - bílou papriku je výhodnější krájet na malinký kousky, dělá se jinak docela dlouho. Když máme zeleninu nakrájenou, dáme do hrnce a podlejeme trochou vody,přidáme bujon,koření jaké máte rádi ( já s oblibou používám Fajita na tortily ) a necháme dusit. Podle potřeby podlejváme vodou. Když už je paprika i mrkev měkká a většina vody vydušená, přidáme polovinu activie a ještě chvíly povaříme do zhoustnutí. Těstoviny mezitím uvaříme podle návodu. 
Vše smícháme a máme hotovo :)

 


Žádné komentáře:

Okomentovat